Unplugged trouwen en/of feesten, wat is dat?


"Een zaal vol fotografen"


Niet elk bruidspaar of feestvarken vind het prettig als de gasten foto's van hun grote dag of feest delen via social media of als de gezichten van hun gasten op de (trouw)foto's verborgen staan achter camera's, smartphones en tablets. Voor deze mensen is er de 'unplugged wedding' of de 'unplugged party'

Gasten worden verzocht om vooral  geen foto's te nemen met camera's, mobieltjes of tablets, vooral niet tijdens de ceremonie en andere officiële gedeeltes zoals aansnijden van de taart e.d., en berichtjes met foto's (voortijdig) op social media te plaatsen.

Zo zijn de gasten volledig bij de dag en/of het feest betrokken, worden ze niet afgeleid, zijn hun gezichten niet verborgen achter allerlei apparaten én staan ze niet in de weg als de ingehuurde (bruids)fotograaf foto's aan het maken is.Bovendien kunnen de flitslichten van andere apparaten de foto's van de
(bruids)fotograaf dwarsbomen en de kwaliteit negatief beïnvloeden. Daarnaast is het natuurlijk leuker als het kersverse bruidspaar en de getuigen, tijdens het ondertekenen, naar de ingehuurde fotograaf kijken.

Zijn jullie wel helemaal van de social media en willen jullie alles delen via Facebook, Twitter en Instagram of hebben jullie geen enkel bezwaar tegen verborgen gezichten op jullie trouwfoto's?  Download dan de wedding party app.

*Hoe laat je de gasten weten dat je bruiloft of feest
(gedeeltelijk) unplugged is?
Je kunt dit al vroegtijdig via de uitnodiging kenbaar maken en/of de ceremoniemeester op de dag zelf een mededeling (ter reminder) laten doen zodra de gasten aanwezig zijn. Er zijn nog legio andere manieren om het kenbaar te maken. Bespreek dit gerust met uw fotograaf.