Misschien heb je er wel eens van gehoord: het hebben van twee fotografen op je bruiloft of elk ander feest. Het zou kunnen dat je dit zelf ook graag wil maar misschien denk je ook: "ja hallo, ik vind één trouwfotograaf al duur genoeg!" Wij leggen uit waarom steeds meer bruidsparen kiezen voor twee fotografen.

Twee fotografen zien 'twee keer' zoveel

Het klinkt nogal logisch en dat is het ook.  Wanneer je twee fotografen hebt, zal je ook meer dingen op de foto's terugzien. Dit gegeven gaat niet altijd op natuurlijk want als je al je gasten wegwerpcameraatjes geeft, bestaat de kans dat je heel veel foto's van jullie schattige bruidsmeisjes of van jouw prachtige jurk krijgt. Maar wie maakt dan de foto's van je superlieve emotionele moeder die een traantje wegpinkt tijdens de ceremonie? Of van die zorgvuldig gestylde ceremonieplek waar straks alle gasten gaan zitten? Wanneer je twee fotografen boekt die volledig op elkaar zijn ingespeeld, kun je er zeker van zijn dat je een compleet beeld krijgt van jullie dag. Alles wordt van A tot Z vastgelegd en dat helpt jullie straks om die kleine maar zeker ook de grote momenten  te herbeleven.

Twee fotografen hebben beiden een andere specialisatie

Elke fotograaf heeft een eigen stijl, een eigen idee over hoe een goede foto eruit moet zien. Twee fotografen hebben dus beiden een andere aanpak en specialisatie. Zo maakt bijvoorbeeld de ene fotograaf de overzichten, de sfeerfoto's en de foto's van mensen die samen de dag beleven zodat de ander zich daardoor volledig op alle emoties kan richten, op de details die bijna elke bruiloft heeft en op de connectie tussen bruidspaar en gasten. Zo heeft elk duo zijn eigen, unieke werkwijze.Twee fotografen kunnen opsplitsen tijdens de dag

Het handige van twee fotografen is dat ze makkelijk kunnen opsplitsen. Vaak beginnen ze beiden vroeg in de ochtend en gaat de ene fotograaf naar de bruidegom, en de ander naar de bruid. Ook kunnen samenwerkende fotografen zich opsplitsen tijdens de receptie. De ene maakt alvast de detailfoto's van de dinertafel terwijl de andere fotograaf bij de gasten blijft voor de speeches, toost en andere gebeurtenissen die plaatsvinden.

Twee fotografen werken rustiger

Je fotografen kunnen zich dus opsplitsen en hoeven niet heen en weer te rennen om alle situaties vast te leggen. Ook bij de gemeentelijke- of kerkelijke ceremonie werkt dit rustiger. Je kunt op dat moment een fotograaf voorin laten zitten terwijl de andere fotograaf achterin de zaal blijft om overzichten te maken. Daarnaast kan die fotograaf ook mooi een ander standpunt opzoeken en zich bijvoorbeeld meer op jullie richten, terwijl de fotograaf vooraan juist kijkt naar alle gasten.

Twee fotografen op je bruiloft: wat kost dat?

Twee fotografen kosten bijna altijd meer dan één maar niet bij ons. De prijzen die wij hanteren, zijn hetzelfde als wanneer één van ons zonder de ander zou komen.  Het is ons huwelijkscadeau aan jullie!
ŠLuRoFotoStudio, 2018'